Kuřecí prsíčka na balkánský způsob
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny na 4 porce:
- 500 g kuřecích prsíček
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 50 g rajčatového protlaku
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- worcesterská omáčka
- mletý pepř
- sůl
Postup:
Kuřecí prsíčka otřeme vlhkým ubrouskem, naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V rozpáleném tuku je z obou stran opečeme dozlatova. Měkké opečené maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. V tuku po opékání orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme protlak, hořčici, podle chuti worcesterskou omáčku, trochu vody a krátce povaříme. Maso rozdělíme na talíře, podlijeme omáčkou a podáváme.
Doporučená příloha: smažené hranolky, pečené brambory, dušená rýže, těstoviny, čerstvá zelenina.
Celková doba přípravy 30 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka