Kuře na víně po italsku

podle paní Jiřiny

Suroviny pro 4 porce:

1 kuře
sůl, mletý pepř
1 lžíce sladké mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
2 zelené a 2 červené papriky
4 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
1 lžíce másla
2 cibule
2 stroužky česnek
4 rajčata
1 dcl vývaru
2dcl červeného vína
1 lžička tymiánu
4 lžíce smetany ke šlehání

Postup:

Kuře naporcujeme, potřeme solí, pepřem, paprikou a obalíme v mouce.
Očistíme papriky a rozkrájíme je na proužky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej
s máslem, přidáme porce kuřete a opečeme dozlatova ze všech stran. Maso
vyjmeme, dáme stranou, do zbylého tuku dáme osmahnout na kolečka nakrájenou
cibuli, podrcený česnek, proužky papriky a na kolečka nakrájená rajčata.
Promícháme, zalijeme vývarem a vínem, vložíme zpět porce kuřete, posypeme
tymiánem a dusíme pod pokličkou 20-25minut.


Odstavíme z ohně a přidáme smetanu, promícháme a podáváme s rýží.