Kuře na víně po italsku
podle paní Jiřiny
Suroviny pro 4 porce:
1 kuře
sůl, mletý pepř
1 lžíce sladké mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
2 zelené a 2 červené papriky
4 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
1 lžíce másla
2 cibule
2 stroužky česnek
4 rajčata
1 dcl vývaru
2dcl červeného vína
1 lžička tymiánu
4 lžíce smetany ke šlehání
Postup:
Kuře naporcujeme, potřeme solí, pepřem, paprikou a obalíme v mouce.
Očistíme papriky a rozkrájíme je na proužky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej
s máslem, přidáme porce kuřete a opečeme dozlatova ze všech stran. Maso
vyjmeme, dáme stranou, do zbylého tuku dáme osmahnout na kolečka nakrájenou
cibuli, podrcený česnek, proužky papriky a na kolečka nakrájená rajčata.
Promícháme, zalijeme vývarem a vínem, vložíme zpět porce kuřete, posypeme
tymiánem a dusíme pod pokličkou 20-25minut.
Odstavíme z ohně a přidáme smetanu, promícháme a podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.