Kuře na pospěch
Tradiční česká kuchyně se nevyznačovala jen mastnými a hůře stravitelnými pokrmy. Důkazem je toto lehké a velmi lahodné jídlo, které pochází z období 1. republiky. Když ho doplníme zeleninovými saláty, tak splníme zásady zdravé výživy na 100 %.
Suroviny na 4 porce:
4 ks kuřecích čtvrtek
100 g másla
1 lžička směsi mletého koření (pepř, zázvor, skořice)
1 lžíce strouhanky
200 ml sladké smetany
100 ml bílého vína
sůl
Postup:
Kuřecí čtvrtky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Poté je osolíme, okořeníme směsí koření a na másle rychle ze všech stran opečeme. Opečené kuře i s výpekem vložíme do vyhřáté trouby a pečeme za občasného polévání smetanou, do které jsme rozmíchali strouhanku. Před koncem pečení přilijeme víno a dopečeme.
Vhodnou přílohou jsou vařené domácí nudle nebo dušená rýže.
Celková doba přípravy 90 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka