Krkovička v alobalu aneb masový bonbón
podle Iva Růžičky, šéfkuchaře z plzeňského Švejk restaurantu
Suroviny na 4 porce:
4 plátky krkovičky
4 větší brambory
4 větší cibule
troška angl.slaniny nebo špeku
česnek
bylinky (např. majoránka)
sůl, pepř
plnotučná hořčice
alobal
kapka olivového oleje
Postup:
Krkovičku jemně naklepeme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky (půlkolečka). Cibulku nakrájíme nahrubo, česnek prolisujeme, slaninu nebo špek nakrájíme na kostičky.
Plátky dáme na alobal, potřeme hořčicí, posypeme cibulkou, slaninou, česnekem a bylinkami. Můžeme, ale nemusíme zakápnout olejem.
Vše zarolujeme do alobalu a utáhneme tak, že strany zkroutíme (jako bonbón).
Dáme do trouby, pečeme při 180°C cca 30-40 minut podle tloušťky masa.
Servírujeme rozbalené na talíři.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.