Kotlety na holandský způsob

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova u Karlových Varů

Suroviny:

4 vepřové kotlety
11/2 střední cibule
11/2 kávové lžičky kari koření
4 plátky čerstvého ananasu
4 banány
1 kávová lžička mletého zázvoru
sůl, máslo, hladká mouka
1 karotka
4 žampiony
vývar z kostí
smetana na vaření

Postup:

Kotlety vykostíme, nařízneme po obvodu, naklepeme, osolíme a prudce opečeme na másle. Z kostí uvaříme vývar. Upečené kotlety přendáme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dáme do tepla. V pánvi na zbylé šťávě podusíme nadrobno nakrájenou cibulku, přisypeme kari koření, zalijeme vývarem a povaříme. Přidáme plátky ananasu, banánů, zázvor a chvíli povaříme. Podle potřeby zahustíme moukou a zalijeme smetanou. Do hotové omáčky vložíme kotlety a ještě chvíli prohřejeme.

Připravíme si bramborovou kaši, kterou naservírujeme na nahřáté talíře, přidáme na másle podušenou karotku, žampiony a banán. Nakonec položíme kotlety.


autor: posluchač