Koronavir nabral v Mariánských Lázních druhý dech. Nakazili se zaměstnanci i pacienti nemocnice

25. duben 2020 14:00

V Mariánských Lázních na Chebsku se nákaza novým typem koronaviru výrazně rozšířila. V pátek přibylo v Karlovarském kraji 12 nakažených, z toho osm nových případů je v Mariánských Lázních. Mariánskolázeňská nemocnice na svém facebooku uvedla, že se nakazili zaměstnanci i pacienti.

„Covid-19 bohužel v tomto týdnu nabral v Mariánských Lázních druhý dech. Momentálně evidujeme 24 lidí s pozitivním výsledkem testu, přičemž v pátek přibylo osm případů,“ uvedl starosta Martin Kalina.

Nemocnice v Mariánských Lázních uvedla, že u nakažených lidí byla zahájena okamžitá karanténa a sledování blízkých kontaktů. Přesný počet nakažených pacientů a zdravotníků vedení nemocnice nebude po domluvě s hygieniky zatím uvádět, řekla asistentka jednatelů Veronika Kropfreiterová.

„Zdravotníci jsou rozčleněni tak, aby byly pracovní týmy od sebe oddělené a tím se snížilo riziko jejich vzájemného nakažení. Budeme pokračovat v přísných protiepidemiologických opatřeních, s úsilím pro zachování chodu oddělení a maximalizací zajištění ochrany našich hospitalizovaných pacientů před nákazou,“ uvedla nemocnice na facebooku.

Nemocnice podle jejího vedení disponuje dostatečnou zásobou ochranných pracovních pomůcek, a to z dodávek z Karlovarského kraje a také z vlastních nákupů. „Z řad různých dobrovolníků a dárců jsme obdrželi velké množství respirátorů a ochranných štítů,“ dodali.

V Mariánských Lázních se onemocnění covid-19 nejvíce rozšířilo na plese, který se konal 7. března v hotelu Chateau Monty. Účastnil se ho jeden z pozitivně testovaných, který nakazil další účastníky plesu.

V Karlovarském kraji se dosud podle hygieniků k 24. dubnu 17:00 nakazilo 300 lidí. Nejvíce nakažených je stále na Chebsku, a to 177. Počtem nakažených na počet obyvatel patří Chebsko mezi nejpostiženější okresy v zemi.

autor: nkr | zdroje: ČTK , iROZHLAS.cz
Spustit audio

Související