Karlovy Vary rozzáří světelný festival s tématem přírodních živlů

28. srpen 2024

Karlovy Vary se znovu rozzáří během 8. ročníku Festivalu světla VARY°Září, který se uskuteční 6. a 7. září. Letošní téma „Esence Karlových Varů“ oslaví přírodní živly – oheň, vodu, vzduch a zemi – prostřednictvím působivých světelných show, které spojují kouzlo města s energií přírody.

Noční festival nabídne čtyři hlavní lokace, každou zaměřenou na jeden z živlů. Na terase Mlýnské kolonády se diváci ponoří do ohnivé show, která ztvární sílu zemského nitra. Zámecká věž ožije vzdušnými tanci, kde se v harmonii s větrem vznesou éterické postavy. Vodní živel se představí v fascinující show u hotelu Thermal. Smetanovy sady se promění v centrum dění s 360stupňovou projekcí „Pátý Element“, která z vesmírné perspektivy zobrazí nádheru a moc všech přírodních sil.

Novinkou letošního festivalu je rozšíření programu do interiéru. V sále Atrium Císařských lázní proběhne exkluzivní představení zaměřené na element země. Vzhledem k omezené kapacitě se doporučuje zakoupit vstupenky předem.

Festival doplní bohatý doprovodný program s hudebními vystoupeními, DJ sety a kulinářskými zážitky na Thermal Street Food Marketu. Pro návštěvníky budou zajištěny bezplatné noční spoje, které je pohodlně přepraví mezi hlavními festivalovými lokalitami.

Vstupenky, kompletní program a další informace najdete na oficiálních stránkách festivalu www.varyzari.cz.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.