Karlovy Vary plánují postupnou modernizaci budovy magistrátu

28. srpen 2024 09:35

Město Karlovy Vary připravuje rozsáhlou rekonstrukci prostor ve své hlavní budově magistrátu. Tento krok přichází po více než roce jednání, během něhož se městu podařilo získat autorská práva na velkou část budovy od architekta Alexandra Mikoláše. Za částku 250 tisíc korun se architekt práv vzdal, což nyní městu umožňuje provést potřebné úpravy.

Podle náměstka primátorky Miroslava Vaňka z hnutí Karlovaráci se město nyní může soustředit na modernizaci zastaralých prostor, mezi které patří například vstupní hala nebo zasedací místnost. „Je to pro nás důležité, protože nechceme do budoucna řešit, jestli tady budeme mít dva monitory, nebo tři. Samozřejmě se budeme snažit ve spolupráci s Kanceláří architektury města všechny ty prostory upravit tak, aby byly moderní, vkusné a odpovídaly vzhledu,“ uvedl Vaněk.

Prvním krokem v tomto procesu bude rekonstrukce zasedací místnosti, která by měla začít už v příštím roce. Cílem města je postupně upravit všechny klíčové prostory tak, aby lépe odpovídaly potřebám současné administrativy i estetickým standardům moderní doby.

Rekonstrukce by měla nejen zlepšit funkčnost prostor, ale také zvýšit komfort pro zaměstnance magistrátu a návštěvníky, kteří do budovy přicházejí.

autoři: Monika Červená , nkr
Spustit audio