Karlovarský symfonický orchestr vystoupí v Rybářích i na sídlišti ve Staré Roli

21. květen 2020 11:10

Karlovarští symfonici pokračují v sérii mimořádných koncertů nazvané Dvořák pod nos. V Karlových Varech hrají pod okny paneláků Dvořákovu Novosvětskou.

První koncert se uskutečnil v sobotu 16. května na čtvercové dlažbě uprostřed sídlištního vnitrobloku v Úvalské ulici. Hned druhý den se pak karlovarští symfonici vydali na sídliště Růžový Vrch. Akce mezi lidmi vyvolala velký zájem a nadšení. Koncert obdivovaly stovky posluchačů.

Orchestr proto vyzval fanoušky, aby jim napsali, kde by byl o další koncerty zájem. Další poptávky tak symfonici obdrželi ve čtvrti Rybáře, a to jednu ve vnitrobloku v ulicích Buchenwaldská a Celní u Primy, druhou v Severní ulici za domovem seniorů. Dalším místem pro koncert, o které si lidé psali, je u Dvořákovy ulice ve Staré Roli, zájem je také o náměstí Milady Horákové v centru. Ozvali se dokonce i lidé z Nové Role.

Tento týden se s Novosvětskou vydají ve čtvrtek 21. května na Severní ulici ve čtvrti Rybáře a o den později do Staré Role vedle dětského hřiště před Dvořákovou ulicí. Oba koncerty začínají v 18 hodin. Pod okny paneláků bude Karlovarský symfonický orchestr vystupovat zřejmě až do konce června.

autor: nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související