Karlovarští symfonici budou zase hrát. Dokonce i pod okny paneláků

5. květen 2020 15:00

Jeden ze symbolů lázeňských Karlových Varů - Karlovarský symfonický orchestr - se opět vrací do hry. Protože i přes uvolňování protivirových zákazů platí řada omezení, vymysleli v orchestru neobvyklý pořad "Dvořák pod nos", se kterým zamíří přímo ke Karlovarákům. Třeba pod okny paneláků. Potřebují k tomu jen přibližně 8x10 metrů rovného prostoru.

Lidé mohou posílat a už také posílají návrhy, kde by mohli hudebníky slyšet.

„Máme tam zatím například Úvalskou ulici v Drahovicích nebo Růžový vrch. V Rybářích počítáme, že by se mohlo hrát před domem s pečovatelskou službou v Severní ulici. Všechna místa raději ještě objedeme. Jakmile to budeme mít připravené, tak do toho okamžitě jdeme," konstatovala manažerka Karlovarského symfonického orchestru Vlasta Vodičková.

Jestli půjde vše podle plánu, mohli by karlovarští symfonici zahrát lidem už koncem příštího týdne. „Počítáme s tím, že koncerty by se mohly konat o pátcích a sobotách kolem sedmé hodiny večer," plánuje Vodičková.

Karlovaráci uslyší například Dvořákovu Novosvětskou, která byla uvedena poprvé před 126 lety právě v Karlových Varech, v Poštovním dvoře.

Návrhy míst, kde by mohl padesátičlenný symfonický orchestr v Karlových Varech zahrát, můžou lidé posílat e-mailem na adresu produkce1@kso.cz nebo prostřednictvím facebookového profilu Karlovarského symfonického orchestru.

autoři: Josef Šorfa , Radim Jehlík | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio