Karlovarský kraj má třetí oběť koronaviru, nemocných je 113

Karlovarský kraj má třetí oběť, která zemřela v souvislosti s nákazou koronavirem. Dvaasedmdesátiletý muž měl i další zdravotní potíže. 

V Karlovarském kraji se už celkem nakazilo 113 lidí. Od středy přibylo devět případů, informovala dnes mluvčí Krajské hygienické stanice Karlovy Vary Michaela Zajíčková. V kraji už se také deset lidí vyléčilo. Testování absolvovalo 1068 lidí. Za poslední den přibylo 58 testovaných.

Nejvíce zasaženým okresem kraje je Chebsko, onemocnění COVID-19 se tam prokázalo u 65 lidí. Na Karlovarsku onemocnělo 35 lidí a na Sokolovsku 13.

Ačkoli nákaza koronavirem stále zasahuje hlavně osoby ve věku 25 až 64 let, přibývá i nakažených seniorů nad 65, aktuálně je jich už 20.

Podle ranních údajů ministerstva zdravotnictví je celkový počet pozitivně testovaných, kteří mají trvalý pobyt v Karlovarském kraji, 119. V celé České republice se nakazilo už 3604 osob, 40 nakažených už zemřelo. Podle webu ministerstva vzniká rozdíl mezi případy z ministerstva a od hygieniků tím, že hygienici uvádějí případy až po ověření, což vyžaduje časovou prodlevu. Ministerstvo uvádí informace jak od hygieniků, tak z dalších laboratoří, od kterých hygienici zatím data ověřují.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související