Lidé v Chebu mají nově možnost zakoupit si roušky v rouškomatu. Zájem je velký

V Chebu ode dneška (2. 4.) funguje rouškomat. Lidé ho najdou ve vestibulu obchodního centra Prior. Roušky do něj šijí místní dobrovolníci. Zájem o roušky byl tak velký, že během tří hodin, byl rouškomat téměř prázdný.

Rouškomat umožňuje lidem zakoupit si za 40 korun dvě roušky. Výtěžek půjde dobrovolníkům, kteří roušky vyrábějí. O novou službu, kterou zajistilo město ve spolupráci s pronajímatelem automatů, byl hned ráno velký zájem. Už krátce po otevření obchodního centra Prior v centru města si lidé začali pro roušky chodit. Někteří proto, že je zatím neměli a neumí si je ušít, někteří ale i proto, aby podpořili dobrovolníky, kteří roušky vyrábějí a nabízejí je ostatním.

Rouškomat v Chebu

Jedno balení obsahuje dvě roušky a město je bude do rouškomatu postupně doplňovat. Právě radnice v Chebu převzala na sebe distribuci roušek mezi potřebné. „Od minulého týdne jsme najeli na systém, kdy dobrovolníci nám dodávají roušky přímo na radnici, máme je máme spočítané a my je distribuujeme jak mezi občany, tak v rámci Integrovaného záchranného systému,“ uvedl místostarosta Chebu Jiří Černý.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio

Související