Nemocnice v Chebu zavírá až do odvolání porodnici

31. březen 2020 17:50

Karlovarská krajská nemocnice zavře od středy porodnici v Nemocnici Cheb. Důvodem je skutečnost, že se postupně zvyšuje počet lidí hospitalizovaných s onemocněním COVID-19 v chebské nemocnici. Pacientky budou směřovány do porodnice v Karlových Varech.

„Vzhledem k tomu, že porodnice jsou v Karlovarském kraji tři, tak by to toto opatření nemělo způsobovat problémy. V chebské nemocnici je postupně budujeme zázemí pro větší příjem pacientů s koronavirem a potřebujeme pro ně prostory i personál,“ uvedl mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vladislav Podracký.

V chebské nemocnici jsou aktuálně čtyři pacienti s potvrzeným onemocněním COVID-19 a u dalších osmi se čeká na výsledky testů. Protože pacienti s koronavirem potřebují být v izolaci, nemocnice postupně utlumuje některá oddělení.

Nákaza u pěti zdravotníků

Kromě pacientů se nákaza v nemocnici potvrdila u pěti zdravotníků. Ti jsou nyní v domácí karanténě. I to je ale důvodem pro to soustředit personál na nejpotřebnější oddělení, uvedl mluvčí.

V Karlovarském kraji je jediné infekční oddělení v Nemocnici Karlovy Vary, která také spadá pod Karlovarskou krajskou nemocnici. Má kapacitu 20 lůžek, ale stejně jako v Chebu je nemocnice schopna v případě potřeby kapacitu rozšířit.

V Karlovarském kraji je podle aktuálních údajů krajských hygieniků 99 nakažených osob, nejvíce jich je právě na Chebsku. Dva muži už v souvislosti s onemocněním COVID-19 zemřeli.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související