Karlovarský kraj má nové informační linky kvůli koronaviru. Stará čísla na hygienu už neplatí

15. březen 2020 10:00

Všechny dotazy při podezření na onemocnění COVID-19 v Karlovarském kraji od neděle 15. března nově přijímá informační centrum integrovaného záchranného systému.

Původně uváděné telefonní linky Krajské hygienické stanice Karlovarské kraje už nejsou nadále dostupné. Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Martin Kasal s tím, že nové informační centrum bude dostupné nepřetržitě.

Obyvatelé Karlovarského kraje tak mohou využívat v případě dotazů týkajících se přijatých mimořádných a krizových opatření v souvislosti s vyhlášeným nouzovým stavem nových informačních linek. Na dotazy jsou připraveni odpovídat proškolení operátoři a součástí týmu je vždy také hygienik.

Nové linky jsou 950 380 180 a 950 370 180. V případě výrazného nárůstu počtu volajících může docházet ke z prodlení při spojení na operátory. Volání na informační linku je zpoplatněno podle ceníku operátora volajícího, a to jako volání do neveřejné sítě 950.

Hasiči žádají veřejnost, aby nadále nevyužívala pro zjišťování informací souvisejících s výskytem koronaviru a vyhlášením nouzového stavu linku 112, která slouží k přijímání tísňových hovorů v případě ohrožení života a zdraví osob nebo majetku.

autoři: nkr , Marek Štětina | zdroje: HZS Karlovarského kraje , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související