V Karlovarském kraji je už devět potvrzených případů nákazy

15. březen 2020 08:00

V Karlovarském kraji je už devět potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. Během soboty 14. března přibylo pět případů, jednalo se o rodinné kontakty nakaženého muže z Mariánských Lázní. Tyto případy se stále vyšetřují, informovala Krajská hygienická stanice Karlovy Vary.

V sobotu 14. března bylo v Karlovarském kraji potvrzeno pět nových případů nákazy novým tipem koronaviru. Jednalo se o rodinné kontakty nakaženého muže z Mariánských Lázní. Krajští hygienici také vyzvali přes všechny dostupné on-line kanály návštěvníky plesu, který se konal 7. března v hotelu Chateau Monty v Mariánských Lázních, aby neprodleně požádali své obvodní lékaře o nařízení dvoutýdenní karantény. Na plese byl totiž jeden z pozitivně testovaných lidí.

První případ potvrzené nákazy onemocnění COVID-19 se v Karlovarském kraji objevil 11. března. Muž pobýval v Itálii. O den později to byly už dva případy, jeden s vazbou na prvního nakaženého a jeden člověk, který si nákazu přivezl z Rakouska. Další den, 13. března, byl v Karlovarském kraji potvrzen jeden případ nákazy koronavirem u muže z Mariánských Lázní, který měl v anamnéze kontakt s potvrzeným případem ze Slovenska a byl v Rakousku.

V Karlovarském kraji zatím prošlo testem na koronavirus 71 lidí. U 16 testovaných se ale na výsledky teprve čeká. V Česku bylo podle posledních údajů ministerstva zdravotnictví k ránu 15. března potvrzeno už 214 případů onemocnění COVID-19.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související