Karlovarský kraj má další tři případy potvrzené nákazy koronavirem

14. březen 2020 12:40

Karlovarský kraj měl k dnešnímu ránu 14. března evidované celkem čtyři pacienty s potvrzením nemoci COVID-19, kterou způsobuje nový typ koronaviru. K prvnímu z tohoto týdne tak přibyli další tři.

Český rozhlas o tom prostřednictvím mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje informovala mluvčí Krajské hygienické stanice Michaela Zajíčková. Krajská hygienická stanice Karlovarského kraje informace také zveřejnila na své facebookové stránce s tím, že ve dvou případech jde o cestovatelskou anamnézu, v jednom případě kontakt s nakaženým.

Ještě před polednem Krajská hygienická stanice uváděla, že dva pacienti jsou z Karlových Varů a jeden z Mariánských Lázní. Informaci ale už ze stránek stáhla. Zřejmě kvůli diskuzi pod článkem, kde diskutující začali spekulovat nad jmény nakažených. Hygiena proto nebude nadále uvádět konkrétní města.

V souvislosti s jedním z nakažených vyzývá Krajská hygienická stanice občany, kteří se 7. března zúčastnili plesu v hotelu Chateau Monty v Mariánských Lázních, aby zůstali v domácí karanténě a telefonicky kontaktovali svého lékaře k vystavení karantény na dobu 14 dnů.

Čtěte také

Celkem je podle resortu zdravotnictví v Česku aktuálně 150 nakažených. Testováno bylo celkem 3094 lidí.

Krajští hygienici doporučují lidem, kteří se vrátí z rizikových oblastí zasažených koronavirem a jsou bez zdravotních obtíží, aby je kontaktovali. Více informací naleznete zde.

autoři: nkr , Marek Štětina | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio

Související