Karlovarský kraj má první potvrzený případ nákazy koronavirem

12. březen 2020 09:00

Karlovarský kraj má první potvrzený případ nákazy novým typem koronaviru. Jde o muže ve věku nad 65 let, který byl na lyžařském pobytu v severní Itálii.

„Muž byl v italském regionu Trento. Vrátil se 6. března a od té doby byl v karanténě. Průběh onemocnění je u něj mírný,“ uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice Karlovy Vary Michaela Zajíčková s tím, že hygienici mají zajištěny kontakty na lidi, s kterými se nakažený setkal.

Informaci potvrdil ráno i hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO). „Potvrzuji informace Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje o tom, že je na území Karlovarského kraje první člověk nakažený koronavirem. Jedná se o muže z Karlových Varů, který pobýval v severní Itálii. Podle našich údajů je v domácí karanténě a nemoc má zatím mírný průběh. V této souvislosti opět apeluji na všechny naše občany, aby byli velmi opatrní, dodržovali veškerá hygienická opatření,“ uvedl Kubis.

V Karlovarském kraji bylo na koronavirus testováno už 30 lidí, u 20 testy nákazu nepotvrdily, u jednoho byly pozitivní a na výsledky devíti vzorků se čeká. Výsledky by mohly být známy během dneška. V České republice je podle aktuálních údajů ministerstva zdravotnictví už 94 pacientů s pozitivními testy na onemocnění COVID-19.

autor: nkr | zdroje: ČTK , Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio

Související