Karlovarský festival uvede filmovou novinku o českém rapu i erotické drama

18. srpen 2021 12:35

Letošní 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF) Karlovy Vary, který začne tento pátek 20. srpna, představí exkluzivně dvě filmové novinky.

První z nich bude český seriálový dokument Rapstory režiséra Šimona Šafránka mapující v deseti epizodách historii českého rapu. Druhým bude francouzsko-nizozemské erotické drama Benedetta režiséra Paula Verhoevena. Oznámili to dnes organizátoři na tiskové konferenci před zahájením filmového festivalu. Nový projekt o české rapové scéně Rapstory se bude promítat ve čtvrtek 26. srpna v 19:00 v kongresovém sále.

„Uvedeme pět z těchto epizod, dosud potvrdilo účast šest protagonistů tohoto seriálu, slavní rapeři - Vladimír 518, Yzomandias, Orion nebo Indy. Ti budou přítomni nejen na projekci ale i na diskusi,“ řekl umělecký ředitel festivalu Karel Och.

Čtěte také

Program bude poté pokračovat koncertem skupiny PSH v Poštovním Dvoře. Historické drama Benedetta, které mělo letos premiéru na festivalu v Cannes, uvede festival v pátek 27. srpna. Provokativní režisér Verhoeven dříve natočil například snímky Základní instinkt nebo Showgirls.

V hlavních rolích se představí Virginie Efirová nebo Lambert Wilson. Na letošním festivalu se představí 127 celovečerních a dokumentárních filmů. Podle organizátorů je to přibližně o 25 filmů méně než obvykle.

„Myslíme si, že redukci 25 filmů běžný divák nepozná a ocení fakt, že bude moci určitý titul zhlédnout až pětkrát,“ uvedl Och. Počet premiér podle něj zůstal zachovaný. Hlavní soutěž má jako tradičně 12 titulů.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související