Italské nudle

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodovau Karlových Varů

Suroviny:


400 g vařených širokých nudlí
1 velká cibule
olej
1 malá konzerva rajčatového protlaku
50 g uzené slaniny
50 g šunky ( uzené vařené maso)
300 g čerstvých hub (žampiony)
60 g strouhaného sýra
tuk na vymazání pekáčku

Postup:


Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, zředíme trochou vody, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na nudličky pokrájenou šunku, na plátky houby a vše povaříme. Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu vařených nudlí, polijeme trochou omáčky, posypeme strouhaným sýrem a vrstvy střídáme, poslední vrstvou bude omáčka. Mísu vložíme do vyhřáté trouby a při 180° C pečeme
po dobu 20 minut.

Zapečené nudle dáme na nahřáté talíře a ozdobíme proužky zelené papriky, čtvrtkami rajčat a zelenou petrželkou.

autor: posluchač