Hovězí líčka na červeném víně
podle kuchaře Petra Baumruka ze Starobolevecké hospůdky v Plzni.
Suroviny:
- 1 kg hovězích líček
- 1/2l červeného vína
- 4 cibule
- větvička čerstvého tymiánu
- hladká mouka
- sádlo
- sůl
- pepř
Postup:
Líčka očistíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme a opeříme. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Líčka obalíme v hladké mouce a opečeme na cibulovém základu ze všech stran, podlijeme vínem, povaříme, přidáme tymián, přilijeme vodu aby byla líčka z poloviny potopená. Přiklopíme pokličkou a pečeme do měkka v troubě vyhřáté na 160° C 1-2 hodiny. Po upečení líčka vyjmeme, omáčku přecedíme, svaříme a dochutíme solí a pepřem.
Doporučená příloha: bramborová kaše, mačkané brambory.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.