Horní Slavkov nabízí jednorázový pronájem sdílených kanceláří. Spustil provoz coworkingového centra

Coworkingové centrum vzniklo v Horním Slavkově na Sokolovsku. Kanceláře teď můžou pro své přednášky využívat jednotlivé firmy, vhodné jsou ale i pro čerstvé absolventy.

Lidé v Horním Slavkově a okolí mají jedinečnou možnost využívat moderní kancelářské prostory. Zahájilo tam provoz nové coworkingové centrum. Jedná se o sdílené kancelářské prostory s odpočinkovou zónou, které si zájemci můžou jednorázově pronajímat. Kanceláře vznikly v horním patře tamního Domu služeb, který město nechalo vybudovat zhruba za 42 milionů korun.

Radnice věří, že se sdílené pracoviště stane v budoucnosti místem setkávání nejrůznějších zaměstnanců, a to i přesto, že teď většina z nich zůstává doma na home office. Využít by toho mohli podle starosty Alexandra Tereka (Místní) hlavně absolventi.

„Všichni se tady v kraji bavíme o tom, že nám odchází mladí lidé na školy a pak se nevrací. Tohle je ta příležitost, proč by se třeba vrátit mohli. Po škole můžou vykonávat svou profesi a nemusí si k tomu najímat drahou kancelář a platit prostory. Pokud třeba jednou, dvakrát v týdnu potřebují pozvat své klienty, tak tohle je ideální,“ uvedl starosta.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio