Gurmánská kapsa

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Michala Haase z restaurace Hamrovka v Dobřívě

Suroviny:

60 dkg kuřecích prsou
2 lžíce oleje
sůl, pepř, gyros koření
10 dkg sýru eidam
10 dkg anglické slaniny
10 dkg klobásy
10 dkg cibule

Na trojobal: vejce, hladkou mouku, strouhanku


Postup:

Prsa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme gyros kořením a lehounce potřeme olejem. Na každý plátek masa položíme plátek sýra, slaniny, klobásy a na proužky cibuli. Přehneme, lehce sklepneme okraje a obalíme v trojobalu. Kapsy vložíme do rozpáleného oleje a pozvolna pečeme dozlatova. Po upečení rozkrájíme šikmo v půlce.


Přílohy: americké brambory, hranolky, vařený brambor

autor: šéfkuchař