Firma Accolade chystá v Otovicích zónu pro lehkou výrobu a podnikání

8. březen 2018 12:30
Zprávy

Investiční skupina Accolade připravuje investici do výstavby komplexu pro lehkou výrobu, řemeslnou výrobu a související logistiku v Otovicích u Karlových Varů. Zóna by mohla nabídnout 31 tisíc metrů čtverečních plochy pro podnikání. Součástí investice je i park a stavba části obchvatu obce.

„Karlovarský kraj je velmi atraktivní lokalitou pro společnosti, které mají zákazníky v Německu, případně ve Švýcarsku nebo Rakousku. Vidíme to na výsledcích našich nemovitostí v Chebu,“ uvedl výkonný ředitel Accolade Milan Kratina.

Zájem investorů se podle něj odráží i v růstu mezd. Díky příchodu firmy do Chebu zde vzrostla průměrná mzda o více než 15 procent.

„Věříme, že pracovní místa u našich nájemců v Otovicích by mohla lidem z obce a jejího blízkého okolí nabídnout dobré pracovní uplatnění, které budou mít snadno dostupné," uvedl Kratina.

Accolade chce nové prostory nabídnout hlavně firmám z regionu, které budou hledat prostory pro rozšíření svého podnikání. Potenciální nájemce také před podpisem smlouvy představí na radnici v Otovicích.

„Obec určila, že zde smí být jen lehká výroba, řemeslná výroba a související logistika. Klienty, kteří si od nás pronajímají jiné naše nemovitosti, jsou zejména strojírenské společnosti, elektrotechnické společnosti, dodavatelé pro autoprůmysl či provozovatelé e-shopů. Do těchto kategorií by spadali i nájemci v Otovicích," uvedl ředitel pro rozvoj lokalit Accolade Jiří Stránský.

Podle územního plánu by v místě mohlo najít uplatnění až 670 zaměstnanců

Reálný odhad je ale nižší. „Je to dané tím, že nájemci našich nemovitostí jsou společnosti, které ve velké míře spoléhají na robotizaci a automatizaci," vysvětlil Stránský.

Nové prostory pro podnikání by společnost chtěla nabídnout zhruba v roce 2020. „Asi 48 procent území bude ale patřit zeleni. Součástí stavby je i park, jehož vybavení bude záležet na dohodě s Otovicemi. Společně s nájemními prostory pro podnikání budeme stavět i část silničního obchvatu Otovic, abychom vyřešili dopravní situaci v obci," doplnil Stránský.

Skupina Accolade v Karlovarském kraji působí již v Chebu, kde pronajímá haly společnosti Tchibo, která odsud provozuje svůj e-shop s oblečením, dále společnosti BWI, která v Chebu vyrábí automobilové tlumiče, a společnosti DHL, která zde provozuje servisní a logistické centrum pro německou satelitní televizi Sky Deutschland a také distribuční centrum pro kosmetiku značky Estée Lauder.

zdroj: ČTK
Spustit audio