Expozice věnovaná hotelu Thermal dominuje karlovarské Galerie umění

23. duben 2016

Věra a Vladimír Machoninovi šedesátá a sedmdesátá. Tak se jmenuje nová výstava v karlovarské Galerii umění. Věnuje se dvěma desetiletím architektonické tvorby manželů Machoninových, ve kterých vznikly jejich nejslavnější stavby.

Obchodní dům Kotva, Dům bytové kultury v Praze, budova československého velvyslanectví v Berlíně a především hotel Thermal v Karlových Varech. Tyto výjimečné stavby patří mezi naše nejvýznamnější. Dodnes vzbuzují rozruch a zájem odborné i laické veřejnosti.

Machoninovi patřili k silné generaci autorů, kteří ve zmíněných letech minulého století reagovali na aktuální světové dění a vznikly tehdy jejich nejslavnější stavby. Výstava je představuje prostřednictvím posterů, modelů, originálů výkresů i mobiliáře.

Výstavu připravila pražská Galerie Jaroslava Fragnera a v Galerii umění v Karlových Varech byla návštěvníkům představena již jako pátá repríza.

Expozice, ve které jsou kromě Thermalu představené další realizované projekty manželů Machoninových, bude k vidění do 22. května, denně mimo pondělí od 10 do 17 hodin.

Hotel Thermal
Spustit audio