Domov pro seniory Spáleniště v Chebu získal značku kvality

19. červen 2019 10:00

Na základě hodnocení ubytovacích služeb, stravování, kulturní a volnočasové nabídky, partnerských aktivit i úrovně péče získal značku kvality Domov pro seniory Spáleniště v Chebu, oceněn byl čtyřmi hvězdičky z pěti.

Cílem udělované značky je poskytnout seniorům, ale také jejich rodinným příslušníkům jednoznačnou informaci o tom, jakou kvalitu mohou od života v daném zařízení očekávat. „Zavazuje nás to určitě k tomu, aby se ta kvalita poskytovaných služeb při nejmenším udržela. Samozřejmě se můžeme pokusit získat pět hvězdiček, což je maximum. Chybělo nám k tomu pár bodů. Myslím si, že personál odvádí opravdu dobrou práci,“ uvedla ředitelka domova Hana Marešová.

Kapacita domova je aktuálně 64 lůžek a všechna jsou obsazena. Na jejich uvolnění čekají zájemci v pořadníku. Interiér domova prošel v minulých letech rekonstrukcí. V současné době zde Karlovarský kraj připravuje další investiční akce na zateplení objektu. V plánu má vedení zařízení také projednat se zástupci města vybudování altánu. Jednalo by se o lehkou dřevostavbu, která by poskytla zastíněný prostor pro odpočinek a relaxaci klientům.

Značku kvality udělenou Asociací poskytovatelů sociálních služeb České republiky získaly v minulosti také Domovy pro seniory v Pochlovicích, v Lázních Kynžvart a v Perninku.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio