Do Varů se vracím skoro jako domů, říká herec Martin Finger

4. červenec 2023

Kapitán Plíšek z Devadesátek, Václav z oceňovaného filmu Slovo nebo Evžen v nekonečném seriálu Ulice. To vše je herec a umělecký šéf Činoherního klubu Martin Finger. Do Karlových Varů přijel představit film režisérky Natálie Císařovské Její tělo. Těsně před jeho uvedením si s ním povídala Jana Strejčková.

Vy jste loni v Karlových Varech získal Křišťálový glóbus za roli Václava ve filmu Slovo, tak to je asi příjemné vracení sem…
Lhal bych, kdybych řekl, že ne. Člověk se sem vracel skoro jako domů. Je to příjemný pocit, že to není lidem na očích, takže jsem přijel autobusem, prostě jsem zadními vrátky nepozorován přijel do Varů a teď jste mě jako první vyhmáhtla vy.

Čtěte také

Přijel jste představit film Její tělo, jakou tam máte roli?
Roli táty hlavní hrdinky. Byla to taková menší role, měl jsem asi pět natáčecích dnů. Film se točil už před rokem.

Jaké máte plány na léto?
Odpočívat, odpočívat a odpočívat. Přihodit si ke hraní ještě umělecké šéfování v divadle je batoh velikej. Musím říct, že mě to fakt tuto sezonu vyčerpalo. Takže odpočívat, jenže šéfem jste samozřejmě 24 hodin denně.

Jaký program ho čeká v Karlových Varech? Na co se nejvíc těší? Co říká na spolupráci s Českým rozhlasem? A jakou muziku rád poslouchá? I to uslyšíte v rozhovoru!

autoři: Jana Strejčková , nkr
Spustit audio