Ondřej Sokol: Ve Varech to fakt zbožňuju, pro mě je to začátek prázdnin

7. červenec 2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech si nenechal ujít ani herec, moderátor a režisér Ondřej Sokol, se kterým si přímo v centru festivalového dění povídala Jana Strejčková. 

Když se řekne „Mezinárodní filmový festival“, co se vám vybaví?
Pro mě jsou to prázdniny. Já to tady fakt zbožňuju a jezdím sem koukat na filmy. Je to první část toho roku, kdy si aspoň trochu orazím. Takže já jsem vždycky nadšenej, když začínají Vary.

Jaký film z letošní nabídky vás zaujal?
Letos já mám nějaký strašný štěstí na filmy. Viděl jsem třeba Club Zero, to se mi strašně líbilo, dneska jsem viděl Minulé životy, to se mi líbilo, Anatomie pádu se mi moc líbila. Krásné filmy jsem viděl.

Co vás v nejbližší době čeká?
Já bych chtěl volno. Hrozně. Budu ho mít, ale ne tolik, jak bych si přál. Tuhle sezonu jsem režíroval tři divadla za sebou. Těch deset měsíců nepřetržitého zkoušení mě dost poznamenalo psychicky, já bych fakt potřeboval vypnout, doufám, že aspoň na chvíli se to stane.

Jak náročné je natáčení televizní soutěže Na lovu? Od koho se nejvíc naučil? A jak zvládá trému? I to uslyšíte v rozhovoru!

autoři: Jana Strejčková , nkr
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.