Do KV arény se vrátilo očkovací centrum

6. prosinec 2021 16:00

Karlovarská krajská nemocnice dnes otevřela v Karlových Varech staronové očkovací centrum. Reagovala tím na zvýšený zájem veřejnosti o vakcinaci. V provozu bude centrum opět v KV aréně.

Nemocniční zařízení zareagovalo na zájem veřejnosti o očkování a přímo v Karlových Varech dnes otevřelo druhé očkovací centrum. Kromě obchodního centra Varyáda teď budou zdravotníci podávat vakcinu proti koronaviru taky v KV aréně.

Kapacita obou pracovišť by mohla dosáhnout až dvou tisíc očkovaných denně. Na přípravu nového očkovacího místa měli zástupci nemocnice, města i sportovního areálu necelý týden.

Multifunkční hala původně sloužila v Karlovarském kraji jako první velkokapacitní očkovací centrum. S poklesem zájmu o vakcínu a se začátkem sportovních i kulturních akcí se pak očkování přesunulo v září do obchodního centra Varyáda.

Na provoz dohlíží také městská policie

Centrum disponuje čtyřmi očkovacími boxy a zvládne očkovat až 1 500 lidí denně. KV aréna je určená zejména pro registrované zájemce o očkování, zdravotníci přijmou ale i neregistrované. Pro neobjednané je primárně k dispozici očkovací místo ve Varyádě. Kapacita je tam až 500 očkovaných za den.

Očkovací centrum v KV aréně bude v provozu od pondělí do pátku od 12 do 18 hodin, o víkendech pak od 9 do 13 hodin. Provoz centra bude zajištěn i mezi vánočními svátky, na rozdíl od ostatních center v kraji. Do hokejové haly se přesunulo z Varyády také očkování dětí ve věku 12 až 15 let a očkování pro samoplátce.

Spustit audio