Do Karlovarského kraje dorazily vakcíny z Německa. Český stát přidal 1800 dávek ze svých zdrojů

2. březen 2021 10:00

Do Karlovarského kraje dorazilo 15 tisíc dávek vakcíny od Saska, Bavorska a Durynska. Stát přidal 1800 dávek ze svých zdrojů. Vakcíny si rozdělí všechny tři okresy kraje rovnoměrně.

„Celkem 5600 dávek vakcíny firmy AstraZeneca vyložila distribuční společnost v Nemocnici Karlovy Vary, nyní míří i do sokolovské a chebské nemocnice stejná výše dodávky,“ informovala mluvčí kraje Jana Pavlíková.

Mimořádnou pomoc poskytly Karlovarskému kraji spolkové země Sasko, Bavorsko a Durynsko, s nimiž kraj, který se od počátku roku potýká s vysokými přírůstky nakažených i pacientů v těžkém stavu, sousedí.

Kraj vakcínu použije nejen v očkovacích centrech, ale plánuje díky tomu i dříve zapojit praktické lékaře. „Můžeme co nejrychleji zapojit praktické lékaře, protože tato vakcína je pro ně jako ušitá. Zároveň tu vakcínu použijeme i v očkovacích centrech a umožní nám to i urychlit očkování pedagogů,“ řekl v pondělí hejtman Petr Kulhánek zvolený za STAN.

Očkovací látky by měly dostat také místa v Chebu a Sokolově. „Do té doby než budou otevřená velkokapacitní centra, můžeme tím posílit ta stávající očkovací místa. Určitě není problém s proočkováním,“ doplnil Kulhánek.

autor: nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio

Související