Ďábelská kuřecí směs s játry
podle Michala Haase z restaurace Hamrovka v Dobřívě
Suroviny na 4 porce:
600g kuřecích prsou
lžíce olivového oleje
špetka soli
200g drůbežích jatýrek
1/4 kávové lžičky ďábelského koření nebo chilli
200g čerstvé papriky
100g cibule
150g sterilovaných žampionů
2 polévkové lžíce kečupu
2 polévkové lžíce bílého vína
1-2 dcl vody
lžička worchestru a sójové omáčky
Postup:
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky společně s jatýrky, osolíme a okořeníme
ďábelským kořením, vložíme na rozpálený olej a orestujeme. Když je maso
hotové, přidáme na nudličky nakrájenou papriku, žampiony a cibuli, necháme
chvilku osmahnout. Pak přidáme kečup a zalijeme troškou vody.
Na dochucení použijeme sůl, worchester a sójovou omáčku a těsně před
podáváním (cca 15 vteřin před sejmutím z ohně) zastříkneme bílým vínem.
Přílohy:
rýže, brambory na všechny způsoby, zeleninový salát, pivko...
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.