Ďábelská kuřecí směs s játry

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Michala Haase z restaurace Hamrovka v Dobřívě

Suroviny na 4 porce:

600g kuřecích prsou
lžíce olivového oleje
špetka soli
200g drůbežích jatýrek
1/4 kávové lžičky ďábelského koření nebo chilli
200g čerstvé papriky
100g cibule
150g sterilovaných žampionů
2 polévkové lžíce kečupu
2 polévkové lžíce bílého vína
1-2 dcl vody
lžička worchestru a sójové omáčky

Postup:

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky společně s jatýrky, osolíme a okořeníme
ďábelským kořením, vložíme na rozpálený olej a orestujeme. Když je maso
hotové, přidáme na nudličky nakrájenou papriku, žampiony a cibuli, necháme
chvilku osmahnout. Pak přidáme kečup a zalijeme troškou vody.
Na dochucení použijeme sůl, worchester a sójovou omáčku a těsně před
podáváním (cca 15 vteřin před sejmutím z ohně) zastříkneme bílým vínem.

Přílohy:
rýže, brambory na všechny způsoby, zeleninový salát, pivko...

autor: šéfkuchař

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.