Chlupaté knedlíky z cukety

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

recept Iva Růžičky z plzeňského Švejk restaurantu

Suroviny:

1 větší cuketa
1 rohlík (houska)
strouhanka
1 vejce
polohrubá mouka
sůl

Postup:

Cuketu omyjeme, neloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme 1/2 hodiny odstát.
Vymačkáme vodu, přidáme nakrájený rohlík (housku), vejce, polohrubou mouku a strouhanku. Vzniklé těsto musí držet tvar. Z těsta tvarujeme kulaté knedlíky ø 4cm. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě nebo v páře. Až vyplavou na povrch, stáhneme plamen a po 2 minutách knedlíky vyndáme.

Přílohy: pečený bůček s česnekem a cibulkou

autor: šéfkuchař