Chebská nemocnice opět přijímá pacienty. Obnovila chod většiny oddělení

11. květen 2020 10:00

Chebská nemocnice, která byla jedním z ohnisek šíření nákazy koronaviru, se vrací do běžného provozního režimu. Začala opět přijímat pacienty a obnovila chod většiny oddělení. Zbývající obnoví provoz už počátkem tohoto týdne.

„Snažili jsme se nemocnici znovu otevřít v co nejkratším čase, ale v některých ohledech jsme limitování technicky. Poté, co se provedla dezinfekce všech objektů, je totiž nutné nejen zajistit úklid jednotlivých oddělení, ale také postupně vyzkoušet veškeré přístrojové vybavení, zda je plně funkční,“ uvedla Jitka Samáková, předsedkyně představenstva Karlovarské krajské nemocnice, pod kterou nemocnice v Chebu spadá.

Od 9. května je v chebské nemocnici obnoven kompletní ambulantní provoz. V plném provozu je lůžková péče na onkologii, v omezeném rozsahu zatím lůžka na chirurgickém a interním oddělení. Během pondělí 11. května by mělo provoz zahájit i lůžkové gynekologické a dětské oddělení. Nemocnice během počátku tohoto týdne začne přijímat také pacienty vyžadující intenzivní péči.

Kvůli nákaze, která postihla od března už více než čtyřicítku zaměstnanců, prošli ve středu a čtvrtek všichni zaměstnanci plošným testováním. To odhalilo dalších sedm případů onemocnění covid-19. Přesto je nemocnice schopna zajistit personálně provoz jednotlivých oddělení.  

„Všichni zaměstnanci, kteří nastupují do práce zpět, mají negativní test. Zároveň budeme stále testovat i všechny pacienty, kteří budou do nemocnice přijímáni. Do doby, než bude potvrzena jejich negativita, budou umístěni na samostatných pokojích a znovu budou přetestováni po pěti dnech hospitalizace,” potvrdil ředitel chebské nemocnice Martin Krušina.

autor: nkr | zdroje: Karlovarská krajská nemocnice a.s. , ČTK
Spustit audio

Související