Bábovka z pomazánkového másla

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie ze Starého Lázu

Suroviny:

250 g pomazánkového másla
4 vejce
1 hrnek krystalového cukru
1 hrnek polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
kakao

Postup:

Ušleháme pomazánkové máslo s cukrem a vejci, přidáme mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme polovinu těsta do formy, do druhé poloviny těsta přidáme kakao, promícháme a vlijeme do formy. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30-45 minut.

Po vychladnutí bábovku vyklopíme, pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.


autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.