ZUŠ Open: Mlýnská kolonáda v Karlových Varech už tuto sobotu ožije uměním mladých talentů

11. červen 2024

Karlovarský kraj se i letos zapojil do celorepublikového festivalu ZUŠ Open. Ta největší akce v kraji ale teprve přijde. Už tuto sobotu 15. června to bude Krajská přehlídka základních uměleckých škol, která se uskuteční na Mlýnské kolonádě a v Císařských lázních.

Od druhého ročníku se organizace krajské přehlídky ZUŠ Open ujal Karlovarský symfonický orchestr, letos ale štafetu přebrala Základní umělecká škola Habartov. Obyvatelé i návštěvníci Karlových Varů se mohou těšit na to nejlepší z hudebního, tanečního, výtvarného i divadelního umění v podání mladých umělců z celého kraje.

Program na Mlýnské kolonádě, který se bude konat od 11 do 20 hodin, nabídne vystoupení orchestrů, sólistů, tanečníků a komorních souborů. Akci zakončí slavnostní společný koncert Orchestru ZŠ a ZUŠ Karlovy Vary, Big bandu Šmeralka a Karlovarského symfonického orchestru v nově zrekonstruovaných Císařských lázní, které během dne navíc nabídnou speciální prohlídky a výtvarné dílničky.

Program na Mlýnské kolonádě je zdarma, do Císařských lázní je vstupné na celodenní program za zvýhodněnou cenu 100 Kč a děti do 15 let mají vstup zdarma. Vstupenky lze zakoupit v Císařských lázních nebo online.

Spustit audio