Ztracená vejce ve smetanové omáčce

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny:

500 ml vody
500 ml kysané smetany
6 vajec
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
1 bobkový list
ocet
3 lžíce hladké mouky
sůl
kopr

Postup:

Koření povaříme několik minut v osolené a okyselené vodě. Potom koření vyjmeme a zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali hladkou moukou. Omáčku přivedeme k varu a opatrně do ní rozklepneme čerstvá vejce tak, aby zůstala pohromadě, a uvaříme je na hniličku, tj. asi 4 minuty. Hotový pokrm můžeme ochutit najemno nakrájeným koprem.

Příloha: brambory na loupačku nebo pečivo.

Celková doba přípravy: 20 minut.