Ze skalního fanouška se stal tajemníkem Karla Gotta. Jan Adam si splnil dětský sen

4. listopad 2022

Jan Adam proměnil své dětské sny v realitu. Z dětského obdivovatele a fanouška se v průběhu let stal respektovaný spolupracovník hvězd, především Karla Gotta a Heleny Vondráčkové.

„Už jako školák jsem se chtěl ochráncem zvěře v Africe, když mi bylo tak deset, tak jsem propadl kouzlu Lucemburků, zvláště Karla IV. Pak mě v 11 letech ale vzala teta na vánoční koncert Karla Gotta 22. prosince roku 1975,“ řekl Jan Adam.

Karel Gott a jeho tajemník Jan Adam

„V té době jsem měl dětské idoly, kterými byli Helena Vondráčková a Karel Gott. Na tom vánočním koncertě jsem si řekl, že s tímhle člověkem budu jednou spolupracovat. Fakt jsem si zatím šel,“ doplnil.

Vše začalo za dob studií

„Vlastně i právnickou fakultu jsem začal v Praze studovat, protože jsem se chtěl dostat do blízkosti Heleny a Karla. U Karla se mi to podařilo dřív. Podařilo se mi ho přesvědčit, aby v roce 93 přišel do vysokoškolského klubu Juridika. Byla to doba, kdy mu Zlatého slavíka sebral Miro Žbirka, a on začínal mít pocit, že se zvětšuje propast mezi ním a mladou generací. Na tu besedu přišlo asi 600 posluchačů a diváků. Jemu se to strašně líbilo a řekl, že v tom budeme pokračovat,“ popsal svou cestu mezi slavné Adam.

„Stal jsem se takovým nejmenovaným mluvčím Štaidlova orchestru. Po vojně jsem nastoupil do Supraphonu, tam se moje spolupráce nejen s Karlem ale i s Helenou Vondráčkovou rozběhla naplno.“ 

Jak hodnotí třicetiletou spolupráci s Karlem Gottem? Co taková práce obnáší? Jak úzký vztah to byl? To uslyšíte v rozhovoru!

Spustit audio