Zámecké slavnosti, odhalení monumentu a Víkend otevřených zahrad. To vše na Kynžvartu

6. červen 2024

Zámek Kynžvart chystá pro návštěvníky na tento víkend několik speciálních akcí. Tou první jsou tradiční zámecké slavnosti.

Návštěvníci se mohou těšit na bohatý kulturní program, který jako vždy zahrnuje řemeslný jarmark. Pro nejmenší budou připraveny projížďky na ponících. Velmi atraktivní budou i sokolnická vystoupení. Jako vždy proběhne v zámecké kapli i zpívaná mše.

Zajímavou akcí bude v sobotu 8. června slavnostní znovuodhalení obelisku - Monumentu dvěma císařům v zámeckém parku u příležitosti dokončení restaurování monumentu zhotoveného podle návrhu Pietra Nobileho. Zahradní historická slavnost za účasti ostrostřeleckých spolků začne ve 14 hodin.

Součástí bude vystoupení císaře Ferdinanda I., který byl v roce 1835 přítomen spolu s císařovnou u položení základního kamene. Bude prezentován i originální návrh Pietra Nobileho, jež je nedávným úlovkem z Terstského archivu. V 17 hodin vše završí program přednáška Taťány Petrasové na téma Metternichův pomník dvěma císařům.

Současně s programem Zámeckých slavností bude probíhat také Víkend otevřených zahrad, který bude pokračovat i v neděli 9. června. Návštěvníci budou mít možnost prozkoumat krásy zámeckých zahrad a ve vypsaných časech se zúčastnit komentovaných prohlídek. Speciální prohlídka Za velikány zámeckého parku s Jaroslavem Michálkem se uskuteční 8. června v 15 hodin u památníku dvou císařů.

Spustit audio