Zájem o hudební nástroje byl i přes pandemii koronaviru velký. Firma v Lubech dokonce plánuje další rozvoj

23. červen 2021 15:35

I přes pandemii koronaviru se firmě na výrobu smyčcových hudebních nástrojů Akord Kvint v Lubech u Chebu dařilo. Zaměstnanci měli práci zajištěnou a jediné, k čemu společnost přistoupila, bylo omezení investičních akcí.

Propad nebo růst, takový je vývoj mnoha společností v Česku v době pandemie. K té druhé skupině patří rodinná firma v Lubech u Chebu, která vyrábí smyčcové hudební nástroje. Obavy o zakázky trvaly společnosti zhruba tři měsíce.

„Před rokem nám v obavě zákazníci odmítali zakázky a moc dobře se nám nespalo. Přešli jsme do úsporného režimu, přerušili jsme s investice, ale nakonec se nám podařilo vykrýt zakázky. Za dva až tři měsíce se ukázalo, že zájem o nástroje strmě roste. Jsme vyprodaní do konce roku,“ potvrdil jednatel Jan Holiš.

Společnost prodává výrobky převážně do zahraničí. „Naši stávající zákazníci navyšují objednávky. Vyvážíme opravdu do celého světa. Klienti jsou rozprostřeni rovnoměrně. Pandemie se přelévá z regionu do regionu a tam, kde dojde k poklesu, tak jinde už to startuje. Díky tomu se nám daří zakázky vykrývat,“ doplnil Holiš.

Protože zájem o hudební nástroje stále roste, plánuje firma postupně rozšiřovat výrobu a přijímat nové pracovníky. V současné chvíli zaučuje ty, kteří nahradí lidi odcházející do penze.

Spustit audio

Související