Začíná třetí ročník krajské ankety Babička roku

Karlovarský kraj se i letos připojí k anketě Babička roku. V soutěži se mohou představit seniorky nominované svými nejbližšími a přáteli. Kromě prvenství v krajské anketě získá vítězka postup do celostátního kola.

Celá akce si klade za cíl vzdát hold seniorské generaci, která je duší každé rodiny, stará se o vnoučata a zajímá se o dění kolem sebe. Nominovat je možné babičky ve věku od 55 let s trvalým pobytem v Karlovarském kraji.

Nominovat v anketě je možné především elektronicky na stránkách soutěže.

Přihlášku do ankety najdou zájemci v srpnovém vydání Krajských listů. Nominace mohou vyplnit vnoučata, děti, ale i přátelé či kolegové v práci. Nominovat je možné do 20. srpna.

Krajské kolo ankety se uskuteční 9. září od 13 hodin v Kulturním centru Svoboda v Chebu. Nominované babičky čekají soutěžní disciplíny, mezi nimiž nechybí rozhovor, ukázka zpěvu, tance, či sportu, představení vlastní tvorby, kterou může být malování, vyšívání, hra na hudební nástroj.

V hodnoticí komisí zasednou osobnosti z našeho regionu, moderování se ujme populární bavič a zpěvák Vladimír Hron. Vítězka krajského kola postoupí do celostátního finále.

autor: Radim Jehlík | zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio