Zabijačková polévka z jelit

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny:

2 kroupová jelítka
1 cibule
1 lžíce sádla
150 g vařených krup
1,5 l masového vývaru
4 stroužky česneku
majoránka, mletý pepř, sůl

Postup:

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na sádle ji osmahneme do zlatova. Přidáme obsah jelítek, naředíme malým množstvím masového vývaru, dobře rozmícháme a podusíme 5 minut.

Pak dolijeme vývar, vložíme vařené kroupy, přivedeme k varu, osolíme, okořeníme mletým pepřem, majoránkou a utřeným česnekem, dále již nevaříme.

Celková doba přípravy: cca 25 minut.