Výstavba dálnice D6 u Krupé pokračuje. Motoristé musí počítat s novým omezením

Ve směru od Karlových Varů na Prahu čeká motoristy u obce Krupá důležitá změna. Stavbaři uzavřeli takzvané „esíčko“, které bylo součástí silnice I/6 a dopravu převádějí na nově vybudovanou obslužnou silnici.

U středočeské obce Krupá stavbaři přerušili starou pražskou silnici a dopravu postupně převádějí na nově vybudovanou obslužnou cestu. Pokračuje tak výstavba dalšího úseku dálnice D6. Je to skoro historický moment. Starý úsek sloužil desítky let a byl místem častých dopravních nehod. Nová silnice nabízí rovinku, a je tak bezpečnější.

V místě teď dopravu řídí semafory. Motoristé tam musí počítat s několikaminutovým zdržením a omezením rychlosti. „V současné době je provoz převeden na novou část doprovodné komunikace, kdy tam jsou semafory na začátku a na konci. Provádí se napojení silnice na stávající I/6. Mělo to být dokončené 11. září, předpokládáme ale, že 8. září budeme hotoví,“ uvedl oblastní ředitel ŘSD Lukáš Hnízdil.

Ještě letos chce Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začít stavět i obchvaty obcí Hořesedly a Hořovičky, dálnice se tím pak prodlouží o dalších 15 kilometrů. Po jejich dokončení pak dálnice povede od Prahy až na hranici Středočeského a Ústeckého kraje. To bude ale až v roce 2025.

V příštím roce chce ŘSD začít stavět navazující úsek do Lubence na Podbořansku. Poslední část dálnice v Karlovarském kraji by měla být hotová v roce 2027, kdy by tak D6 měla plně propojit hlavní město s Karlovými Vary. Celkově zbývá dokončit zhruba 75 kilometrů.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio

Související