ŘSD zahájilo výstavbu nejdelšího mostu na trase dálnice D6 mezi Karlovými Vary a Prahou

U Krupé na Rakovnicku začala 2. srpna výstavba nového dálničního mostu. Více než 800 metrů dlouhá mostní estakáda bude stát v blízkosti středočeské obce Krupá.

Necelý kilometr dlouhá mostní stavba je součástí nového dálničního úseku za více než jednu a půl miliardy korun, jehož výstavba začala v březnu letošního roku. Most překlene území s polními cestami potoky a biokoridorem. Složený bude z třiadvaceti polí z předpjatého betonu. 

Dálnice D6 v tuto chvíli končí u Krušovic, na zhruba 41. kilometru směrem od Prahy. Právě tady nový úsek naváže na obchvat Řevničova, který silničáři dokončili v listopadu roku 2020. Díky nové části dálnice se řidiči vyhnou jak obci Krupá, tak problematické křižovatce u motorestu Šustna. Nový úsek i s mostem má být dokončen v roce 2024.

Ještě letos chce Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začít stavět i obchvaty obcí Hořesedly a Hořovičky, dálnice se tím pak prodlouží o dalších 15 kilometrů. Po jejich dokončení pak dálnice povede od Prahy až na hranici Středočeského a Ústeckého kraje. To bude ale až v roce 2025.

V příštím roce chce ŘSD začít stavět navazující úsek do Lubence na Podbořansku. Poslední část dálnice v Karlovarském kraji by měla být hotová v roce 2027, kdy by tak D6 měla plně propojit hlavní město s Karlovými Vary. Celkově zbývá dokončit zhruba 75 kilometrů.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio