Výluka přeruší provoz mezi Kynšperkem a Nebanicemi

30. duben 2014

Správa železniční dopravní cesty přeruší od pátku 2. května provoz na trati mezi Kynšperkem nad Ohří a Nebanicemi. Důvodem jsou práce na modernizaci úseku mezi Chebem a Karlovými Vary. Doprava se bude řídit výlukovým jízdním řádem.

Všechny vlaky mezi Kynšperkem nad Ohří a Chebem budou nahrazeny autobusy. V úseku Cheb – Nebanice a opačně pojedou vlaky podle upraveného jízdního řádu. Na tyto spoje budou navazovat speciální autobusové linky M.

Linka Ex mezi Chebem a Karlovými Vary bude zastavovat pouze ve stanici Karlovy Vary dolní nádraží a Cheb. Její spoje nebudou čekat na žádné přípoje od vlaků a ani vlaky nebudou čekat na autobusy této linky. Výjimkou bude rychlík Excelsior R 441 s odjezdem z Karlových Varů v 19:05 hodin.

Třetí linka náhradní autobusové dopravy označená P pojede mezi Chebem a Kynšperkem nad Ohří. Její autobusy budou označeny číslem vlaku, který nahrazují. V Kynšperku budou zastavovat na náměstí poblíž autobusového nádraží.

„S ohledem na počet autobusu náhradní dopravy je nutné u skupinových přeprav cestujících (školní výlety, turistické akce apod.) o počtu 15 osob a více nahlásit požadavky na přepravu. Ten musí obsahovat číslo spoje, počet cestujících, nástupní a cílovou stanici a telefonický kontakt na objednavatele,“ upozorňuje tisková mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Požadavky cestujících je potřeba nahlásit alespoň tři pracovní dny předem telefonicky nebo e-mailem na Informační centrum ČD v Karlových Varech či Chebu, popřípadě v kontaktním centru na čísle 840 112 113.

Výluka potrvá do soboty 31. května.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio