Vločkové karbanátky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

a {text-decoration: none;} #pole {width: 80%; padding: 10px; font-family: arial ce, arial, times new roman, times, tahoma; font-size: 10pt; font-style: normal; font-weight: bold; color: #FFFFFF; text-align: justify; background-color: #FE3A01; border: solid #990000 5px;} #nazev {text-decoration: underline; font-size: 12pt; letter-spacing: 2pt; color: #FFFF00; margin-bottom: 10px} #recept {color: #FFFF00; padding-top: 5px;} #text {padding-top: 10px; margin-bottom: 10px;} #rubrika {padding-top: 10px; text-decoration: underline; letter-spacing: 2pt; color: #FFFFCC;} #archiv {width: 80%; line-height: 14px; margin-top: 10px; padding: 2px; font-family: arial ce, arial, times new roman, times, tahoma; font-size: 10pt; font-style: normal; font-weight: bold; color: #FF3300; text-align: right; background: url('http://www.rozhlas.cz/plzen/portal/img/sipicky.gif') no-repeat right;} #odkaz {color: #FE3A01; margin: 20px;} #mezera {margin-bottom: 20px; font-size: 0.1em; color: rgb(255,255,255);} //
Vločkové karbanátky
recept p. Vendulka z Hůrek
Suroviny:
15 dkg ovesných vloček
sůl, bílý pepř (dle chuti)
1/2 litru vody
10 dkg anglické slaniny
1 cibule
2 vejce
1 lžíce majoránky
5 stroužků česneku
strouhanka (dle potřeby)
nasekaná zelená petrželka nebo pažitka
olej na smažení
Postup:
Ovesné vločky uvaříme v osolené vodě za stálého míchání na hustou kaši. Na slanině pokrájené na kostičky osmahneme cibuli do růžova, přimícháme do vloček, přidáme koření, petrželku, vmícháme 2 žloutky, prolisovaný česnek, strouhanku a tuhý sníh ze 2 bílků.
Prkénko si posypeme strouhankou a vytváříme na něm karbanátky. Ty potom smažíme na oleji.
Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
.
autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.