Vločkové karbanátky
Vločkové karbanátky
recept p. Vendulka z Hůrek
Suroviny:
15 dkg ovesných vloček
sůl, bílý pepř (dle chuti)
1/2 litru vody
10 dkg anglické slaniny
1 cibule
2 vejce
1 lžíce majoránky
5 stroužků česneku
strouhanka (dle potřeby)
nasekaná zelená petrželka nebo pažitka
olej na smažení
sůl, bílý pepř (dle chuti)
1/2 litru vody
10 dkg anglické slaniny
1 cibule
2 vejce
1 lžíce majoránky
5 stroužků česneku
strouhanka (dle potřeby)
nasekaná zelená petrželka nebo pažitka
olej na smažení
Postup:
Ovesné vločky uvaříme v osolené vodě za stálého míchání na hustou kaši. Na slanině pokrájené na kostičky osmahneme cibuli do růžova, přimícháme do vloček, přidáme koření, petrželku, vmícháme 2 žloutky, prolisovaný česnek, strouhanku a tuhý sníh ze 2 bílků.
Prkénko si posypeme strouhankou a vytváříme na něm karbanátky. Ty potom smažíme na oleji.
Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.