Vepřové maso na ďábelský způsob

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jany z Kolovče

Suroviny:

1/2 kg libového vepřového masa
2 vejce
pepř, sůl
5 stroužků česneku
olej
5 chilli papriček
2 pórky
1 cibule
100 ml vývaru z masoxu


Postup:

Maso nakrájíme na tenké proužky asi 3 cm dlouhé. V misce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek.
Pak do misky vložíme maso a společně promícháme. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso, prudce opečeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme nadrobno nakrájené chilli papričky a na kolečka nakrájený pórek a ještě chvíli provaříme.


Přílohy: rýže, brambory

autor: posluchač