Vepřová krkovice s pikantní krustou
podle paní Mirky Kuntzmannové.
Suroviny na 4 porce:
4 plátky krkovice bez kosti po cca 150 g
Na marinádu:
- 2 celá vejce
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 4 lžíce kečupu
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička sladké mleté papriky
- trochu chilli
- 1 lžička majoránky nebo bazalky
- 2 lžíce oleje
Na smažení:
- sádlo nebo olej
Postup:
Omyté a papírovým ubrouskem osušené vepřové plátky naklepeme. Lehce je osolíme, naložíme na několik hodin do marinády a uschováme v chladničce. Marinádu připravíme tak, že do rozšlehaných vajec vmícháme všechny ostatní přísady. V pánvi rozpálíme olej nebo sádlo a marinované vepřové plátky z obou stran opečeme. Z každé strany opékáme 2 až 3 minuty. Na takto připraveném mase se z marinády vytvoří pikantní krusta. Hotové maso je šťavnaté a křehké.
Doporučené přílohy: vařené brambory, chléb, pečivo, čerstvá nebo nakládaná zelenina, zeleninové saláty.
Celková doba přípravy: cca 30 minut + doba potřebná k marinování masa.
Poznámka: Tuto marinádu můžeme použít i při grilování, v tom případě z ní vypustíme škrob.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.