Velcí Češi ve filmu. Český rozhlas odvysílá přímo z filmového festivalu sérii rozhovorů se známými osobnostmi

19. srpen 2021

Český rozhlas v rámci svého dne na Mezinárodním festivalu v Karlových Varech chystá akci s názvem Velcí Češi ve filmu. V parku u Sadové kolonády se v neděli 22. srpna na jevišti vystřídá desítka hostů. Na koho se mohou posluchači těšit, nám řekl jeden ze dvou moderátorů akce Jan Pokorný.

Festival letos zahájí premiéra snímku Zátopek režiséra Davida Ondříčka. Nejen proto nese Den s Českým rozhlasem na MFF v Karlových Varech podtitul Velcí Češi ve filmu. Inspiroval k němu úspěch řady životopisně zaměřených filmových (Hořící keř, Masaryk, Šarlatán, Havel), televizních (Božena, Marie Terezie), ale i divadelních (Meda, Werich) projektů, které diváci ocenili svou pozorností.

Jak herec a režisér Vojtěch Kotek vzpomíná na roli Štěpána Lotrinského v televizní životopisné sérii o Marii Terezii a jak se mu hraje mladý Jan Werich? V čem bylo nejtěžší natáčení životního příběhu prostitutky Anny pro dokumentaristku Helenu Třeštíkovou? A jak se režisérovi Davidu Ondříčkovi na place pracovalo s vlastní manželkou Marthou Issovou, která v jeho filmu ztvárnila roli Dany Zátopkové?

Možná i na to se zeptá moderátor Vladimír Kroc v neděli 22. srpna na Sadové kolonádě, kde bude parkovat mobilní studio R-stream. Můžete být při tom buď přímo na místě, nebo poslouchejte vysílání Radiožurnálu po celý den od 10 do 18 hodin.

O zajímavé hosty ale nepřijdete ani v dalších dnech

Hosty moderátorů Vladimíra Kroce a Jana Pokorného budou v době konání karlovarského festivalu například režisér Olmo Omerzu, který představí svůj nový snímek Atlas Ptáků, Lenka Vlasáková bude mluvit o své roli ve filmu Bez vědomí a Jiří Mádl zase o zcela čerstvé komedii Deníček moderního fotra.

autoři: Andrea Vajnar , Pavlína Kyselová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio