V Sokolově začne rekonstrukce areálu Zdraposo na byty

26. březen 2018 10:30
Zprávy

V Sokolově začne rekonstrukce nevyužívané části chráněných dílen Zdraposo na nízkonákladové byty. Po potížích s projektantem nyní město vyhlásilo výběrové řízení na zhotovitele stavby.

Celkem Sokolov plánuje do areálu investovat asi 29 milionů korun, první nájemníci by se do bytů mohli nastěhovat na jaře roku 2019.

„Rekonstrukce bytů začne v červnu letošního roku. Odhaduje se, že potrvá devět měsíců. Vznikne tam 17 bytů 2+kk. Všechny byty budou mít balkón, nebo ty spodní byty předzahrádku. Byty budou bezbariérové," řekla místostarostka Renata Oulehlová.

Na samotnou rekonstrukci počítá město s náklady kolem 22,5 milionu korun. Dalších 6,5 milionu plánuje investovat do přilehlého areálu.

Výstavba nízkonákladových bytů v Sokolově se zpozdí

Dům s chráněnými byty v Lišově

Rekonstrukce nevyužívané části chráněných dílen v Sokolově na nízkonákladové malometrážní byty se zdrží kvůli problémům s projektovou dokumentací. Původně chtělo město v areálu Zdraposo už na jaře přidělovat první byty, nyní se zdá, že na jaře teprve začnou stavební práce.

„Budou tam provedeny sadové úpravy, zpevněné některé plochy a vybudováno parkoviště," doplnila Hana Špičková ze sokolovského městského úřadu. V areálu má dále vzniknout také provozovna ve stylu pekárny nebo kavárny.

S rekonstrukcí nevyužívané budovy chtěl Sokolov začít původně už loni na podzim, práce v interiéru by stavební firma mohla dělat i přes zimu. Vše se ale zdrželo kvůli problémům při projekčních pracích.

„Nyní musíme ještě vyřešit podmínky, za kterých budeme byty pronajímat," řekla Oulehlová. Sloužit by mohly pro seniory nebo například jako startovací byty pro mladé lidi.

Budovy v areálu Zdraposo částečně využívají chráněné dílny, některé z prostor mají pronajaté i soukromníci. K rekonstrukci části areálu město přistoupilo mimo jiné kvůli velkému zájmu o nízkonákladové byty, především mezi seniory.

zdroj: ČTK
Spustit audio