Výstavba nízkonákladových bytů v Sokolově se zpozdí

31. říjen 2017

Rekonstrukce nevyužívané části chráněných dílen v Sokolově na nízkonákladové malometrážní byty se zdrží kvůli problémům s projektovou dokumentací. Původně chtělo město v areálu Zdraposo už na jaře přidělovat první byty, nyní se zdá, že na jaře teprve začnou stavební práce.

„Musíme přiznat, že velkým zklamáním je pro nás projektant, který tuto zakázku vyhrál. My jsme to chtěli rozjet v té fázi podzimní, aby si tam stavební firmy mohly schovat své lidi na práci přes zimu. Jsou tam ideální podmínky, dělá se všechno vevnitř. Firmy by přes zimu byly příznivěji nakloněné i výsledné ceně. Takže tady se na toho projektanta opravdu velmi zlobíme," řekl starosta Jan Picka.

V budově na rohu Poláčkovy a Gagarinovy ulice má vzniknout 22 bytů, celkem za zhruba 22 milionů korun. Původně chtělo město na rekonstrukci získat dotaci, pro přidělení bytů by ale pak muselo dodržet přísné podmínky, s kterými nesouhlasilo.

Kromě seniorů chce Sokolov byty přidělovat například i mladým lidem. V objektu má být také provozovna, kde by si lidé mohli koupit pečivo nebo posedět u kávy.

O nízkonákladové byty je v Sokolově velký zájem. Senioři využívají jak garsoniéry, tak byty 1+1. Město je pronajímá za 33 korun za metr čtvereční. V běžných městských nájemních bytech je cena 50 korun za metr čtvereční, v bytech po rekonstrukci pak 65 korun za metr čtvereční.

zdroj: ČTK
Spustit audio