V Sokolově začala druhá část rekonstrukce Spartakiádní ulice

27. únor 2018 11:20
Zprávy

Na čtyřtisícovém sídlišti Vítězná v Sokolově začala druhá etapa rekonstrukce Spartakiádní ulice. Dělníci vymění již velmi poškozený povrch komunikace a v ulici by mělo přibýt několik parkovacích míst.

Stavební firma musí navíc odstranit silné betonové desky pod povrchem silnice, o jejichž přítomnosti před první etapou stavby nikdo nevěděl. Rekonstrukce první části ulice byla dokončena v prosinci, obě části přijdou město asi na 20 milionů korun.

„Firma začala rozbíjet velké betonové podkladové desky. Věřím, že na první polovině jsme se poučili, a Spartakiádní ulice, včetně úprav a rozšíření parkovacích míst, bude realizována tak, jak je slíbeno. Tedy do konce června letošního roku," řekl starosta Jan Picka.

Betonovými deskami byla silnice podložena po celé své délce. Jejich přítomnost nedokázal odhalit ani předchozí průzkum georadarem nebo kamerové zkoušky, které město nechalo před zahájením stavby udělat. První etapu stavby to tak značně zkomplikovalo, termín dokončení musel být o několik týdnů oddálen.

Spartakiádní ulice byla před rekonstrukcí plná výtluků, na některých místech se i propadala. Problémem na celém sídlišti je také nedostatek parkovacích míst a bezohledné parkování, kdy zaparkovaná auta mohou bránit například průjezdu hasičů. Pro obyvatele sídliště znamená rekonstrukce několik měsíců sníženého komfortu při průjezdu i parkování, využít mohou objízdné trasy i náhradní parkovací plochy.

zdroj: ČTK
Spustit audio